Gele dooier

In ons vijvertje, zo werd al vroeg besloten, moest zeker een dotterbloem komen. Die vrolijke gele bloemen in het voorjaar. Er wordt steeds naar uit gekeken. In de Biesbosch staan ze ook volop, bij de Carnisser grienden zagen we ze niet.

Ik zal geen Van der Waard zijn om niet te willen weten waar de naam vandaan komt. En wat blijkt? De bloem ontleent zijn naam aan het Duitse ‘Dotter’ en het etymologisch verwante Middelnederlandse ‘doder’ wat ‘dooier’ betekent, daarmee verwijzend naar zijn gele kleur.

Geel staat bij mij voor zonnig, vrolijk en plezier. Vandaag zag ik de bloem zo prachtig in de zon. Daar moest ik maar gauw een foto van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s