Wilde eenden

Zoals ze heten, zo gedragen ze zich ook. Geregeld is er ineens een heftige onrust in de buurt van het eendennest en wordt er heftig gekwaakt, ook midden in de nacht.

Toen de eenden saampjes begonnen met het klaar maken van hun nest, waren wij niet zo blij, omdat we vreesden voor de planten . We hebben ze daarom allebei verschillende keren de tuin uit gejaagd. Maar ook bij eenden geldt blijkbaar dat de aanhouder wint, want het nest is gevuld en er wordt gebroed. En nu is ook onze houding omgeslagen. We willen ze nu juist graag bescherming bieden.

Juist vandaag lazen we dat de populatie enorm aan het dalen is. In de vijvers zijn ze lang niet altijd meer aanwezig. Vooral het kleine spul lijkt het niet goed te overleven. We hopen daarom op extra kuikens en ook dat we ze zullen zien wanneer ze het nest verlaten. Het schijnt dat elke dag een ei gelegd wordt, maar dat de kuikens tegelijkertijd hun ei uitkomen door onderlinge communicatie. Interessant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s