Duurzaamheid

Al een tijd lang is duurzaamheid voor mij een thema, waar ik warm voor loop. Nu merk ik wel dat de droom van duurzaamheid wel wat anders is dan de dagelijkse praktijk. En het beloopt veel terreinen. De laatste twee weken is er een verandering gekomen in mijn omgang van voedsel door na te denken en te onderzoeken waar het eigenlijk vandaan komt en hoe eerlijk voedsel eigenlijk is. Als mensheid hebben we de taak om goed te zorgen voor mens en dier, te heersen en niet te plunderen.

Van de week werd ik getriggerd in mijn wens om puur te zijn, in alles betrouwbaar te handelen overeenkomstig mijn principes. Dat past bij duurzaamheid. Met betrekking tot voedsel denk ik aan onbewerkt voedsel, eten van verse groenten en fruit, liefst van de boom. We hebben fruitbomen in de tuin. We zijn nu ook gestart met puur plantaardig eten. Plantaardig is een mooi woord: plant-aardig. Want kunnen we überhaupt dier-aardig eten? Hoe meer ik erover lees, zie en beluister, hoe meer ik gewoon aardig wil zijn, ook in eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s