Scandinavisch Nederland

Gisteren waren we in een oud Nederlands havenstadje, Spakenburg. Op fiets reed een mevrouw in klederdracht voorbij. Wat een vervlogen tijden! Nu zal dat vooral toeristisch zijn, vermoed ik. Maar toch is het leuk om te zien.

Het was gisteren heerlijk weer en in Spakenburg was het heel rustig met nauwelijks toeristen. Met een portie friet zijn we een poosje bij de haven gaan zitten. Daar is uitzicht op een houten loods in Zweeds rode kleur en erom heen lagen verschillende Deense vissersboten van hout. Die worden daar opgeknapt. Het beeld maakt het een beetje Scandinavië in Nederland. En dat bevalt me wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s