Kijk naar de vogels

In de bergrede zegt Jezus dat we ons geen zorgen moeten maken over de dag van morgen. En dan geeft Hij een advies: Vul je ogen en gedachten met positieve dingen. “Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels?”

Musjes zijn een beetje mijn favoriete vogeltjes. Bij ons in de tuin hippen ze op en neer, heg in, heg uit. In de wilde wingerd zijn ze ook volop te vinden. Elk jaar opnieuw komt er een nestje met jonkies onder het dak. En dagelijks zijn ze druk in touw om te eten en te drinken. Ze badderen in zanderige aarde of in een minibadje wat voor hen klaarstaat. Ze zingen allemaal hun eigen lied. En zo heeft elke vogel zijn eigenaardigheid. Wanneer ik naar hen kijk en luister, stopt het actieve denken.

Vogels leven met de dag en ik merk dat dit het beste is om te doen en elke dag opnieuw te verwachten dat ik krijgt wat ik nodig heb. En wanneer ik overweldigd ben door iets wat onprettig is, is vogels kijken een heerlijke ontspanning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s