Onze eigen Tuin – de voortuin

Pas waren we bij de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. Daar lagen ook tijdschriften van ‘onze eigen Tuin‘. Wij kunnen ook spreken over ónze eigen tuin. De grond rondom ons huis was destijds de reden om hier te gaan wonen. Daar was veel van te maken.

In de voortuin heeft ]ans Bos voor ons een wat verwilderde tuin bedacht. Ik ben in mijn nopjes met het ontwerp. Onze eigen tuin is nu dagelijks een reden om te genieten. De kleuren, de vormen en de geuren van de planten en de sfeer, die het bij elkaar geeft.

Vanaf de straat zie je eerst de lei-appelbomen staan. Direct er onder/ er omheen staan de wit met gele bloemen van de herfstanemonen. De eerste knoppen komen nu al weer uit.

Er loopt een smal met boomschors geplaveid pad naast de appelbomen. Dat vind ik een mooie onderbreking met de rest van de tuin, die veel meer ruig is.

In de tuin staan verschillende grassen, maar ook Sedum, een felgekleurde Vlinderstruik, Akelei, uienbollen en nog veel meer waar ik de naam niet van ken. Naast het pad naar de voordeur bloeien prachtige eikenblad hortensia’s en voor het raam staan allerlei kruiden, die bij aanraking een heerlijke geur geven. Aan de gevel groeit een wilde wingerd.

Maandelijks komt van alles omhoog wat steeds opnieuw weer een verrassing is. Door een poortje in de heg, kunnen we naar de zijtuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s