Fietsen door Walcheren

In het voorjaar bezochten we Vlissingen. Het was prachtig weer. We liepen toen over de boulevard en door het oude centrum. Maar dachten we, wat zou het leuk zijn om met de fiets naar Domburg te rijden! Een goed idee voor in de zomer.

Vandaag was het dan zover. Met de Oranje Bus zijn we naar Oost Souburg gereden. Bij het station daar hebben we de auto geparkeerd en toen de gewenste tocht gemaakt. Eerst naar Vlissingen. Direct naar de kust en dan via fietsknooppunten naar Dishoek gefietst. Op een plein was volop horeca en dus een mogelijkheid om een bakkie te doen. Bijna 12 uur…

Daarna weer verder, meer nog richting het water. We zijn dan bij Zoutelande. We zien daar het open water van de Noordzee en horen strandgeluiden. Vakantie!

Een eindje verder kunnen we op duinhoogte blijven rijden en zien we het dorp met de rode dakpannen liggen. Leuk om te zien.

We fietsen door tot Domburg. Dat is echt toeristisch. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis.

De watertoren

We fietsen dan het binnenland weer in. We rijden richting Aagtekerke. Aagtekerke is genoemd naar de heilige Agatha, de patrones van het dorp. Nu heeft het dorp een grootdeels reformatorische bevolking. Het is heerlijk om door de landerijen te fietsen. Er wordt hard gewerkt door de boeren.

Nog een stukje verder ligt het kerkdorpje Biggekerke. De naam blijkt niets met varkens van doen te hebben. Bigge was in de vroege Middeleeuwen een gangbare persoonsnaam.

Dan gaan we op zoek naar een adres. Om er te komen rijden we zeker 3 km meer… We bezoeken een zeer mooie tuin, waar de eigenaars ons hartelijk welkom heten. We drinken er wat en gaan dan van de tuin om het huis genieten.

Daarna gaan we terug naar Vlissingen.

We eten er wat op een groot plein in het centrum en fietsen terug naar Oost Souburg. Met de auto rijden we nog een rondje Walcheren. In Meliskerke verwonderen we ons over de kerk. De toren staat behoorlijk uit het lood en achter de klassieke kerk is een heel moderne kerkzaal aangebouwd.

Een paar huisjes moeten even gefotografeerd worden.

Wat een leuke vakantiedag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s