Drie jaar alweer

In 2017 ben ik al een tijd aan het zoeken naar een busje. Dit om de eenvoudige reden dat ik dan lekker hoog zit, overzicht heb op de weg voor mij. Ik kan dan nog sneller anticiperen op wat er gebeurt. Daarnaast is het ook heel praktisch in gebruik.

We hebben het plan om een reisgenote op te zoeken in Friesland. Ze woont in een deel van Friesland waar ik nooit eerder was. Daags voor de reis valt mijn oog op een Oranje Busje, die te koop staat aangeboden in Kootstertille, nooit van gehoord. Het blijkt ook in Friesland te zijn. We kijken of het met ons bezoek te combineren valt. En wat blijkt? De twee plaatsen liggen bijna naast elkaar!

We kiezen ervoor om eerst naar het Oranje Busje te gaan kijken en de eerste indruk is positief. We gaan ermee rijden en komen ook langs de reisgenote. We maken even contact over ons bezoek straks… Dan blijkt haar man veel kennis van auto’s te hebben. Hij is direct behulpzaam en loopt de Oranje Bus helemaal na. De motor is prima, heeft erg weinig km’s gemaakt, maar voor de rest geeft hij cryptisch aan dat de wagen veel heeft meegemaakt. We zien wel dat de wagen van binnen niet heel gaaf is.

Het Oranje Busje is opvallend oranje en heeft onderaan een grijze rand, die gelijk loopt met de bumpers. Deze combinatie spreekt me aan. Het is niet ordinair, maar wel opvallend en daarmee fotogeniek!

Na enige twijfel koop ik de wagen. En ik ben er groos mee. De overschrijving gebeurt in Buitenpost en dan mag ik er mee weg. Ik voel me rijk en dat voel ik me nog steeds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s