Kasteel van Rhoon

In de jongste uitgave van het krant van het Zuid Hollands Landschap stond een artikel over de opgeknapte natuur bij het Kasteel van Rhoon. Bij mijn weten was ik hier nooit eerder en dus was het een leuk moment voor een bezoekje.

Het kasteel is een geliefde plek om te trouwen. De restanten van de feestaankleding zijn nog zichtbaar. Leuk gedaan!

We lopen voorbij de hoofdingang en lopen aan de zuidzijde van het kasteel naar de moestuin. Het is oase van rust, maar verboden voor onbevoegden. Direct ernaast is een perenlaantje met perenbomen, die in een boog naar elkaar toe zijn gegroeid. Een romantische plek.

Het kasteel ligt er door al het groen lommerrijk bij.

Voorbij het perenlaantje bevindt zich bos dat voornamelijk bestaat uit loofbomen, zoals beuken, essen en ook wel kastanjebomen. Dat voelt altijd wel als wat statig aan. Heel anders dan alleen wilgen, die er overigens ook groeien.

We lopen het bos door, daar zijn de paden breed. In een daarnaast gelegen griend zijn de paden te smal of overwoekerd, zodat het voor Karin onaangenaam wordt er verder te gaan. Dat is geen probleem, want er ligt nog een mooi stuk natuur om te bekijken. In een weide grazen wat schapen en koeien, zgn. Lakenvelders, die worden gewaardeerd om hun vriendelijke karakter en probleemloosheid.

Het kasteel heeft ook hotelkamers, o.a. een bruidskamer bij het water, een romantische plek.

We lopen een rondje om het kasteel heen en zien ook de Engelse tuin, al is het wat slecht onderhouden. Er staat veel onkruid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s