Spinnentijd

September wordt de spinnenmaand genoemd. Het blijkt dat spinnen dan het meest opvallen, terwijl ze er wel het hele jaar gewoon zijn.

Er zijn een aantal redenen, waarom de spinnen meer zichtbaar worden. In de lente en zomer zijn spinnen het liefst buiten. Zodra de nachten kouder worden, willen de vrouwtjes naar binnen. En de mannetjes willen niet zonder de vrouwtjes zijn en gaan erachteraan. Dan kunnen ze paren. Ze kruipen op alle mogelijke manieren naar binnen. Zo zien we er dus veel meer.

Maar er zijn nog meer redenen waarom spinnen meer opvallen. Spinnen reageren op de trillingen die we lopend veroorzaken en slaan dan op de vlucht. Spinnen zijn wanneer de herfst begint volwassen geworden en daardoor vallen ze ook meer op. En in de ochtend met de dauw, het viel me van de week al op dat er veel dauw is, zie je de spinnenwebben ook veel beter.

Eén gedachte over “Spinnentijd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s