Maasvlakte

Rijden door Europoort is niet bepaald aantrekkelijk voor mijn ogen. Veel chemische industrie, veel containers, vrachtwagens, saaie blokkendozen van bedrijven. Daar gaan we niet voor! We gaan voor havens, schepen en de zee!

We zijn naar de Tweede Maasvlakte gereden, zo ver als het kon. Bij Slag Maasmond kunnen we omhoog en komen we bij de monding van de Maas is zee uit, de Nieuwe Waterweg en de Edisonbaai.

Vanaf de Noordzee komen schepen Nederland binnen.

En vanuit de havens gaan schepen de Noordzee op. Ik moet er even op wachten, maar ik vind het leuk om de drie schepen even op een rij te fotograferen.

Wanneer we meer terugrijden over Prinses Máximaweg, de weg die parallel loopt aan de Maasvlakteweg, zien we de Arianehaven.

Daarnaast ligt de Alexiahaven. We zien grote schepen liggen. Dat die grote metalen vaartuigen kunnen drijven, blijf ik fascinerend vinden.

En dan al die kranen, die benut worden voor de overslag van containers. De Tweede Maasvlakte is bestemd voor nóg meer containeroverslag, distributie en chemische industrie. We zien dat het nog volop in ontwikkeling is.

Meer aan het begin, bij de grens met Voorne-Putte is een recreatiegebied. Wanneer ik even over de zeedijk/duin heen loop, zie ik de volle zee.

Nooit eerder was ik bij de Maasvlakte. Toch leuk om dat vandaag wel te hebben gedaan. En dan hebben we nog niet eens gefietst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s