Den Bommel

We hebben een aantal jaar terug in etappes al heel Goeree en Overflakkee gezien, dachten we. Maar de dorpjes aan het Haringvliet hadden we toch niet bekeken. Extra leuk om dat nu wel te doen.

We parkeren bij de haven. We lopen dan om de haven heen naar het strand, waar een zwemgedeelte is gemaakt, een speeltuintje is met wat bankjes erom heen. Karin gaat gelijk even heerlijk schommelen.

Zelf loop ik graag door, ik ben meer van water, bootjes en wijdse beelden en die zijn hier volop. Wat een moois!

We gaan dan het dorpje in. Is er hier nog wat te beleven? Een winkeltje?

Er zijn wel wat winkels in de Voorstraat, maar mijn vermoeden is dat de winkels voor de dagelijkse boodschappen vertrokken zijn. Alleen een bakkerij lijkt er nog te zijn.

In het centrum staat een oude kerk. In de 17de eeuw werd deze gebouwd. Ds. C.W. van der Poel deed er veel moeite voor en dat is zeer gewaardeerd. Er is een straat naar hem vernoemd.

Aan de ene kant zien we die straat zo:

En vanaf de dijk zien we dit:

Aan de andere kant van de dijk zien we dan het Haringvliet. Wat een wijds uitzicht!

We missen bijna nog het beeldje van Olivier B. Bommel. Die blijkt ook bij de kerk te staan. Hij is mijn favoriete stripheld.

We lopen nog naar de westelijke rand van het dorp in de richting van Stad aan ’t Haringvliet. Net buiten het dorp staat korenmolen De Bommelaer, die dateert uit 1738.

De molen is een zgn. grondzeiler, de wieken raken bijna de grond.

Zo met deze nazomerse sfeer is het een leuk, maar erg stil dorp. De mensen zijn vriendelijk, is onze eerste indruk. In de komende zomer zal met de levendige haven en het strandje wel meer reuring zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s