Oranje Bus 2.0

In 2017 word deze bolide de mijne. Ik ben er verguld mee, ook al is de wagen geen goud waard. Jammer is dat er na een aantal maanden letters door de kleur gaan schijnen, CVI.

Een bezoek aan een autopoetserij helpt mee om de letters weer te laten verdwijnen. Echter, na ongeveer een half jaar zon erop is het effect weer verdwenen. Het zijn wat mij betreft te veel kosten voor zo kort plezier. Wat te doen?

Het idee van een folie plakken komt in beeld. Aan de zijkant zit onderaan een streep in antraciet. Ja, dat zou mooi zijn als kleur, want dan komt het terug.

Vol verwachting breng ik de bus naar het bedrijf dat aan autobelettering doet. Bij het ophalen zie ik dit.

De beplakte vlakken zijn meer grijs dan antraciet. Oei! De fout is overduidelijk. En de belofte voor verbetering komt direct. Het blijkt erg moeilijk om de juiste grijstint te maken. We gaan daarom voor een verbetering… zwart! Zwart zijn ook de randen van de ruiten.

Aan de voorzijde halen ze de eerder geplakte folie er weer af en tot hun spijt trekken ze daarmee ook oranje lak mee. De wagen is oorspronkelijk wit geweest! De nieuwe folie in zwart is erop geplakt, maar rechtsvoor zit nu een wit probleempje. Dat wordt ook wel weer opgelost. Links en rechts van het zwarte vlak komt een mat grijs lijntje in de kleur van de bumper. Anders dan bedacht, maar ook prima!

Al met al heeft deze bolide aan de voorkant een wat stoerdere uitstraling gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s