Ottoland

Eerder dit jaar kregen we een leuk boekje met wandelingen door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Vandaag kiezen we onze eerste wandeltocht eruit, nummer 9.

Aan het einde van de Graafstroom ligt Vuilendam, dan links en gelijk weer rechts en je bent in Ottoland. Ik herinner mij dat Ottoland gedurende lange tijd eigenlijk maar twee straten had, met de namen A en B. Het is heel raar daar, want je komt in de bebouwde kom, rijdt er weer uit en komt er weer in en je komt opnieuw in Ottoland. We rijden van B naar A!

Aan de A, bij de Gereformeerde Kerk, parkeren we de auto. We lopen een stukje terug tot aan de brug over de Boezem bij de Ottolandsekade. Bij deze brug verandert A in B of andersom.

Over de Ottolandsekade, voorbij de huizen, lopen we de dijk op het grasland in. Het gras is lang en nat. We laten ons er niet door weerhouden.

We lopen langs de Boezem. Met de laagstaande zon kleurt het riet bijna oranje. Bij een bruggetje gaan we rechtsaf.

We lopen dan evenwijdig aan de A in het dorp.

Het hoogste gebouw wat we zien, is van de Nederlands Hervormde Kerk. Net voor de kerk is een pad door het weiland. We kiezen ervoor om onze tocht een beetje langer te maken.

Aan het einde van het pad moeten we een bedrijfsterrein over. Vanaf een bruggetje krijgen we een schitterende avondzon te zien.

Daarna kunnen we over de openbare weg verder. Het wordt steeds donkerder. Dat heeft ook wel wat! We lopen vanaf ongeveer de N216 over de A terug naar Ottoland. We lopen langs de NHK kerk, die we al van verre gezien hadden en zien dan ook de nieuwbouw welke van na 1985 is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s