Oud-Alblas

Het is erg prettig weer voor dit jaargetijde. Alle reden dus om op pad te gaan. Met de recente herinnering aan Ottoland hebben we zin om weer een wandeling in de Alblasserwaard te maken. Dit keer wat eerder op de middag en dichterbij huis.

We starten bij de Dorpskerk van Oud-Alblas. We parkeren daar de bus en lopen achter de kerk langs en steken de straat en het water over naar de Noordzijde.

Het zicht op het water is leuk, maar nog leuker is het tafereel ernaast. Om de een of andere reden draven de schaapjes op het erf naar de afrastering toe. Met hun schuddende lijfjes is dat een koddig gezicht.

We lopen vervolgens in de richting van de Peilmolenweg. Het is wel fris, maar door de zon en de sfeer erg aangenaam weer.

De Noordzijde is een rustige weg met prachtig uitzicht. Veel huizen zijn fraai, maar meer nog genieten we van het lommerrijke groen en het water en de spiegelingen daarin.

We steken de Peilmolenweg over en gaan ook weer over het water, de Alblas. We zien daar molen De Hoop staan. De wieken draaien.

We lopen langs deze korenmolen. De winkel is open, maar het is helaas is het druk. We kunnen niet naar binnen, maar kijken door de ramen en we zien dan hoe het binnen vernieuwd is.

Verderop bij De Krom staat nóg een molen. Het is de Wingerdse molen, oorspronkelijk gebouwd in 1625.

Wanneer we wat verder lopen, zien we achterom kijkend het monument in tegenlicht. Prachtig gezicht is dat met die zon er achter. Er staan drie molens binnen een straal van een paar honderd meter.

De wandeling voortzetten tot aan het dorp Bleskensgraaf vinden we te ver. We lopen dezelfde weg min of meer terug vanaf Abbekesdoel/Vlietweg, maar blijven aan het Oosteinde.

Bij De Krom is heerlijke koffie te verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s