Crezéepolder

Het zonnetje scheen lekker en wat is heerlijker dan om er even op uit te gaan. Het is 3°C. We zijn aan het einde van de middag bij de Crezéepolder uitgekomen bij Oostendam. De zon is al aan het ondergaan.

De Crezéepolder is vernoemd naar de Ridderkerkse burgemeester Crezée die zich tijdens zijn ambtsperioden van 1935 tot 1942 en 1945 tot 1949 heeft ingespannen voor de drooglegging van de grienden aan de buitenzijde van de Molendijk. 

Het gebied waar wij wandelen is in de afgelopen jaren een zoetwatergetijdegebied geworden. Het verschil tussen en eb en vloed is hier ongeveer 90 cm. Door de ligging aan de rivier heeft het gebied een aantrekkingskracht voor zeldzamere vogels en dieren. Een verrekijker is dan wel nodig, omdat we lopend over de dijken geen bijzondere waarnemingen deden.

Gelukkig is er ook de aantrekkelijke rivier. Net vaart met een pittige snelheid de waterbus naar Dordt voorbij.

Eén gedachte over “Crezéepolder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s