Bleskensgraaf

In het centrum, bij de dorpskerk zetten we onze bus neer. We gaan een rondje wandelen. Die Alblasserwaard is toch wel een erg mooie omgeving. Wat Dordrecht als stad speciaal iets heeft, heeft de Alblasserwaard als landelijk gebied voor mij.

We lopen vanaf de kerk tot voorbij de begraafplaats en gaan dan linksaf. Zo lopen we door de Zeemansweg vanzelf de polder in. Bij de Geerweg gaan we weer links.

Het groene gras, kilometers ver, met slootjes, landhuizen, boerderijen, molens, vogels, een mooie lucht met wisselende bewolking, blauw, licht- en donkergrijs… Heerlijk!! Je zou hier toch mogen wonen? Een droom!

Eenden, die waggelend over het zeer dunne laagje ijs gaan, er soms doorheen zakken, 20 cm zwemmen, weer op het ijs klimmen. Fantastisch!

En dan zien we de regenboog. Eerst een gedeelte en later zichtbaar in zijn volle glorie. Een blijvend teken van hoop volgens de Bijbel. Maar het betekent ook het risico om zelf in de bui terecht te komen. En dat gebeurt. In de zon en de regen tegelijkertijd. Gelukkig duurt het niet zo lang.

We lopen met een boog om het dorp heen en komen via de Noorderweg en Heulenslag, langs de molen, zo in de Kerkstraat van Bleskensgraaf.

Vanuit de rand van het dorp is er ook een prachtig uitzicht op de weilanden.

Het dorp heeft nog geen 3000 inwoners en telt 3 kerken. Leuk wanneer je zo midden in de Alblasserwaard mag wonen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s