Dordrecht Stadswerven

Elke donderdag is een vrije dag. Heerlijk is het dan om dan een frisse neus te halen. Vandaag hebben we een flinke wandeling gemaakt. Vanuit Sterrenburg zijn we naar de stad gelopen voor een boodschap. Het was er heel erg stil.

We zijn dwars door het centrum gelopen, via wegen, die we zelden begaan. Opmerkelijk wat je dan tegenkomt van historische waarde.

We zien op het water de Brandweer varen en ook een vlet van de reddingsbrigade.

We besluiten om de nieuwe wijk, de Stadswerven, eens echt te bekijken. We kennen het niet van lopen, maar van rijden en dat is toch anders.

Het is eerste beeld is van de bouw van de Prins Clausbrug.

Daarna gaan we een ‘rondje’ om het water lopen. Helemaal rond kan nog niet want de loop- en fietsbrug is er nog niet.

Een klein zonnetje schijnt op het water van de Wantij. Dat vind ik leuk. De nieuwe huizen, door mensen zelf bedacht, komen zo in het het licht te staan. We zien een kleine haven voor historische binnenvaartschepen.

We lopen langs de kades, zien volop nieuwbouw. Oude gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen. Ik geniet van de creativiteit en de gevonden mogelijkheden. Wanneer we over de Prins Hendrikbrug gaan, zien we het museumschip liggen, het schip waar over de binnenvaart te leren is. En achterin ook de grote Cinema.

De wijk Stadswerven is nog volop in ontwikkeling. Het wordt steeds leuker. Ik denk dat deze wijk een aanwinst is voor de stad. Deze binnenvaartschepen horen bij deze wijk. Er zal een permanente haven voor ze zijn. Hier? Of anders nog?

La Bohéme is een blijvertje. Met C’est La Vie wordt gevaren. Het is uniek dat deze schepen van Iris en Hannes nu naast elkaar liggen..

Dit schiereiland heeft aan de stadszijde de Wantij en aan andere Papendrechtse kant de Merwede.

We zien de Wantijkade met de in aanbouw zijnde Prins Clausbrug.

Op de Merwede is volop bedrijvigheid. Schepen varen af en aan. Ook hier is nog veel werk te doen.

We hebben een flinke Dordtse trip gelopen, want we gingen ook weer lopend terug. Gelukkig wilde onze vriend Paul voor ons herbergier zijn. Daar konden we even op adem komen, gezelligheid ervaren voordat we echt naar huis konden lopen.

Een koude dag. Weinig zon. Fijn samen. Een echte vrije dag! Voelt als vakantie, in eigen stad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s