Creatieve vormen

Tijdens een wandeling in de Achterhoek kwamen we allerlei creatieve vormen tegen.

Het begon met een slootje waar nog wat ijs op lag. Ik vind het intrigerend om zulke figuren in het ijs te zien en vraag me dan af waarom het niet gewoon strak in eenzelfde kleur is. Zou er iets ingegooid zijn?

Rondom staan er bomen met een bijzondere bast. Net of er draden overheen lopen. En die knoesten zijn ook het bekijken waard. In vergelijking met een willekeurige boom met een strakke bast, is deze toch wel opvallend!

Ook mensen hebben hun eigen creatieve uitingsvormen, zoals dit glazen labyrint.

Op een bordje erbij staat o.a. : “Een labyrint lopen is een metafoor voor het vinden van je levensweg. Je kunt het onbevangen bewandelen, of met een vraag over iets wat je bezighoudt. Loop in alle rust het uitgezette pad. Sta stil in het hart zolang je dat prettig vindt en stel je open voor inzichten en antwoorden. “

Deze omgezaagde boom met die diep donkere paardjes erbij is niet creatief bedoeld. Het is een vorm van chaos. Toch denk ik dat bomen en dieren en alles wat er is, uitingsvormen zijn van creativiteit. Een ruim uur wandelen heeft weer van alles aan moois opgeleverd! Geeft reden tot dankbaarheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s