Upgrade van de tuin

Woensdag en donderdag is er hard gewerkt in de tuin. Dat is bevredigend, omdat er weer overzicht is, dingen zijn afgemaakt en er zijn weer voortgangen gemaakt.
Fantastisch is het om te merken hoe Karin geniet van de coaching bij het tuinieren. De coach, Carolien, is hovenier, maar is ook tuinontwerper. Het is daarom heerlijk de vele vragen te kunnen stellen en dingen ook gelijk praktisch te kunnen uitvoeren. De tuin is van voor tot achter weer lente-klaar.

We hebben recent ook weer zinken bakken aangeschaft, die leuk zijn voor planten. Onderin de bodem heb ik gaten geboord om overtollige vocht te kunnen afvoeren. Er zijn rijstpapieren mondkapjes in de aarde gelegd, waarin zaad verwerkt zit. Een grappig idee. Ik kreeg ze als bedankje van 1nP. We zijn heel benieuwd wat er uit zal komen.

Ook de nieuwe tuinverlichting is nu compleet. Het geeft een gezellige sfeer met het gelige licht. Het voelt als een feest om straks op een zwoele avond daar te kunnen zitten, maar ook nu het nog te koud is om in de avond buiten te zitten, is het fijn om vanuit de huiskamer dit sfeervolle licht te zien. De vijf lampen gaan tegelijk aan.

Ook de regenton is neergezet. Deze is nog niet aangesloten op de regenpijp, maar dat volgt ook wel weer.

Fijn om straks regenwater te kunnen gebruiken voor de tuin.

Vorige jaar schafte ik een paar pallets aan om een afscheiding te maken bij de vuilnisbakken. Vandaag heb ik die tot een eenheid getimmerd met megagrote spijkers. Met een moker kon ik die spijkers erin verwerken. Heerlijk om die erin te rammen. Het wandje ziet er uit zoals ik graag wil. Wellicht krijgt het nog een rode top. Daarover denk ik nog na. De rode accenten in de tuin vind ik erg leuk, maar het moet niet teveel worden. Toch?

Tot slot is het nog leuk te vermelden dat we weer in verwachting zijn van een eenden-gezinsuitbreiding. Dat was vorig jaar zo leuk. We hopen dat er wat meer blijven leven dan vorig jaar. De populatie wilde eenden lijkt een stuk kleiner geworden in de loop van de jaren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s