In verwachting…

De moeder-eend is weer aanwezig dit jaar met een stuk of wat eieren. Soms wil ze er even tussenuit om wat te eten. Anders dan wat bij mensen-geliefden min of meer vanzelfsprekend is, is er geen zorg van vader voor moeder in de tijd dat ze ‘in verwachting’ is.

Al hoewel we haar precies weten te zitten en haar alle rust gunnen, leeft moeder-eend alsof ze op haar hoede moet zijn, vaak bewegingloos. Zowel aan de kant als in het water, behalve wanneer we uit beeld zijn.

Zij en ook wij zijn nu in verwachting van haar kuikentjes. Nog ongeveer 10 dagen. We stellen haar aanwezigheid op prijs. Het is eervol om dieren hun territorium te gunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s