Kinderdijk

Het is mooi weer, het is goed om dagelijks een ommetje te doen en nu op zondagmiddag is er meer tijd. We rijden naar de aanlegsteiger van de Waterbus in Alblasserdam en lopen vandaar af, zo veel mogelijk langs het water, naar Kinderdijk toe. Ongeveer daar begin ik met fotograferen.

Aan de dijk hebben ze een strook met heel fleurige bloemen gepoot, wat een feestelijke uitstraling heeft, alsof het een nationaal feest betreft.

Het uitzicht op de molens tussen de huizen door is erg aantrekkelijk en nodigt uit om ook langs de molens zelf te lopen. Die zo overbekende plek…

Turend over de rivier de Lek in de richting van Bolnes en Rotterdam.

En dan in de richting van Krimpen aan de Lek.

Er is nu een ticketbureau neergezet en aan de dijk zelf is een souvenirwinkel verschenen.

We lopen er maar aan voorbij, want wij hebben geen tickets nodig. Het is een gezellige drukte, niet te druk.

We zien volop broedende watervogels, jong kroost, baltsgedrag, we horen ganzen, die luid gakkend voorbij vliegen. Het roept fantasieën bij mij op over vogels op zoek naar hun partner, dierlijke relaties in nood. Dat zal wel beroepsdeformatie zijn.

Aan de horizon zie ik bekende bouwwerken, o.a. de brug over de Noord, loddsen bij de de Noord, maar ook de beeldbepalende wolkenkrabbers van Rotterdam. Ik probeer ze eerst buiten beeld te houden bij het fotograferen.

Wanneer we het pad zijn afgelopen, ongeveer 1 km, dan keren we terug naar Alblasserdam. En dan, achterom kijkend, zien we hoeveel horizonvervuiling er achter Kinderdijk is.

Eén gedachte over “Kinderdijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s