Großglockner Hochalpenstraße

Om vanuit Matrei in Osttirol naar Maria Alm te rijden, hebben we gekozen om via de in totaal 47,8 km lange weg van de Großglockner Hochalpenstraße te rijden.

Vansf Lienz rijden we naar Heiligenblut (1301 m). Daar begint deze bijzondere weg, want dat is het. Bij Bruck an der Großglocknerstraße (805 m) is het einde van deze weg. Op het hoogste is de weg 2504 meter boven de zeespiegel. Door vele haarspeldbochten komen we omhoog en weer omlaag. Het is een uitdaging om deze rit te maken. Je wilt kijken, maar je moet ook alert blijven.

Nog een grotere uitdaging was het om deze weg mogelijk te maken. Dat begon in 1930. Op 30 augustus werd gestart met de aanleg. In 1934 is het voor de eerste keer gelukt de Alpen over te steken in een auto.

Halverwege de weg is er een uitstapje naar de Edelweißspitze van de Großglockner gemaakt, wat een toeristische trekpleister is geworden. We reden een reusachtige parkeergarage binnen met wel 6 verdiepingen, midden in de bergen. Bizar!!

Het is een doodlopende weg, maar dat hadden we even niet door. Hilarisch eigenlijk dat we 3 keer naar de doorgaande weg hebben gezocht.

Deze foto’s zijn een compilatie van heel veel moois.

De eerste weg over de Alpen is nu een weg die gereden wordt vanwege die schoonheid. Fietsers beconcurreren de auto’s hier. Ze gaan tergend langzaam omhoog, maar sneller dan de auto’s weer naar beneden!

Er zijn snellere routes door de Alpen door de aanleg van tunnels.

We zijn met onze tocht van Tirol via Karinthie naar het bundesland Salzburg gereden. De terugweg ging via de Tauerntunnel. Deze tunnel heeft een lengte van 6.401 meter en is een van de meest gebruikte tunnels van Oostenrijk. Deze komt uit vlakbij Matrei. Het scheelt ruim een uur reisijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s