Ontdekken

We zijn druk met het ontdekken van de Achterhoek. Wat is het toch een mooie streek. Hier zou je toch zo willen wonen?

De ene keer is het gewas laag, dan weer hoog, zoals hier met mais. Die afwisseling zien we door de diverse keren dat we de Achterhoek in de afgelopen jaren hebben bezocht.

We werden verrast door overstekende koeien, maar ook door een net geboren kalf in de wei, die door moeder-koe wordt droog gelikt en gestimuleerd op eigen pootjes te gaan staan. Zoiets blijft de aandacht trekken.

De navelstreng hangt nog bij de staart…

Twee dagen fietsen door dit groene landschap was weer heerlijk. We werden verrast door de vele soorten paden, zoals bospaden, zandwegen, asfaltwegen, klinkerwegen en zelfs paadjes dwars door de maïsvelden.

Bij Ulft konden we genieten van een lunch in het “Oude Schaftlokaal” van de DRU, een fabriek waar vooral haardplaten, kanonskogels, potten en eenvoudige kachels werden gemaakt. In de loop van de 19de en 20ste eeuw werd het assortiment uitgebreid met onder meer badkuipen, emailleerwerk, plaatwerk, machineonderdelen, auto-onderdelen en gashaarden.

Vanaf deze plek bij de Oude IJssel begonnen en eindigden we onze fietstocht, die langs Breedenbroek, Sinderen, Varsseveld en Westendorp leidde.

De fietsknooppunten bleken weer erg leuk en handig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s