Großvenediger vanuit Innergeschlöß

De vakantiefoto’s nog eens doorkijken is een heerlijke bezigheid. Ik noem het nagenieten. En daarom doe ik heel geregeld. Het maakt me vrolijk en stemt me dankbaar!

Deze herinnering is fijn: op 23 september gaan we voor de tweede keer naar Innergeschlöß. Het is een heerlijk zonnige dag, het tegenovergestelde van de dag ervoor. De eerste keer naar Innergschlőß hadden we de afstand vanaf het begin van het dal lopend overbrugd, maar nu willen we graag juist bij het eerdere eindpunt starten. We laten ons daarom vanaf de parkeerplaats in de taxi ernaartoe rijden. Dat is nog best een stukje rijden en die afstand hebben we eerder dus heen en weer gelopen. Dat geeft alvast een extra voldaan gevoel.

Bij Innergeschlöß stappen we uit en gaan we direct op pad. In de verte, heel hoog, zien we de Großvenediger al liggen. Deze berg ligt op de grens van Osttirol en Salzburgerland. Wij bekijken ‘m dus vanuit Osttirol.

Via de linkerzijde klimmen we stapje voor stapje naar een steeds hoger gedeelte. Wat we in elk geval willen zien zijn de meertjes boven. Eenmaal boven is het wat minder stijl om hoger te gaan. Het uitzicht is fantastisch. Wat is dat toch prachtig!

Een ervan wordt de Auge Gottes genoemd. Die komen we inderdaad tegen.

Dan komen we bij de overgang naar de andere zijde. Zo nabij de gletsjer is zo mooi. Leuk om nog even een berg in de spiegeling van het bergmeertje te maken.

En dan hebben we nog een forse klim te maken over heel grote rotsblokken, waar rood-wit-rode vlakjes op de rotsen de weg wijzen. Geen paden, de vlakjes geven de richting. Dit is opnieuw een pittige klauterpartij. Gaaf om zo uitgedaagd te worden en te merken dat we dat beiden aankunnen.

Eenmaal over de rotsblokken heen, vinden langzaam maar zeker weer de overduidelijke paden. Die zijn echter ook nergens gemakkelijk begaanbaar. Het is fors afdalen, zoals we eerst fors gestegen zijn. Het is inspannender dan vooraf gedacht. De schaduw zorgt ervoor dat het wat minder heet voelt. Het zicht blijft heerlijk. Nog een klein stukje en we zijn weer bij Innergschlőß.

Met dezelfde taxi gaan we terug naar het begin van het dal, bij Tauernhaus. We zijn toe aan een warme maaltijd. We kiezen een Ossttiroler gerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s