Storm Eunice in Harlingen

We zijn een weekend weg en dan komt Storm Eunice langs. In de open provincie Friesland betekent het een ontvangst in volle glorie. Hoe zou het aan de oevers van de Waddenzee zijn? Ondanks de waarschuwingen voor windstoten, gaan we de storm opzoeken en wel in de havenstad Harlingen.

Naast het perron van Station Harlingen-Haven zetten we de auto neer. We arriveren om ongeveer 14:15 uur. Bij het uitstappen moeten we de deur stevig vasthouden. De auto beweegt al volop mee met de wind. Is de de storm al bijna op zijn heftigst?

Volgens de officiële meting zou het pas windkracht 8 zijn bij ons verblijf. Tegen 16 uur zal het op zijn hoogtepunt zijn met windkracht 10-11. Hoe zou dat zijn? Eigenlijk wil ik het wel ervaren.

We blijven een klein uur in Harlingen. We lopen over de dijk en moeten flink opboksen tegen de wind. Vogels zien we op dezelfde plek blijven in de lucht terwijl ze verder willen vliegen. Heel apart.

We lopen een klein rondje door de stad. Langs de kades, waar het tuig van de zeilen heen en weer wappert door de wind. De wind fluit langs de gevels van de huizen en de kerktoren. Het is enorm onrustig. Nog langer blijven lijkt aanlokkelijk. Veel winkels gaan eerder dicht, treinen rijden niet en het gaat straks ook nog regenen. We nemen daarom toch maar geen extreem onnodig risico.

Ookal hebben we niet de meest extreme wind kunnen ervaren aan de kust, windkracht 8 of 9 was al een mooie ervaring!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s