Tuin ’t Hofje 2

23 juli 2020 bezochten we deze tuin eerder. Daar schreef ik toen ook een blogje over en besloot met: “In deze tuin kom ik graag nog een keer terug”. Dat hebben we vandaag gedaan en daar hebben we geen spijt van.

We lopen eerst het brocante winkeltje binnen. Leuk al die oude spulletjes en de creativiteit. Ik houd daar wel van. We zoeken niets, maar op de een of andere manier is het inspirerend.

We komen op de officiële openingstijd en niet zoals de vorige keer op afspraak. Het verschil is merkbaar, want we zien dat er meerdere andere bezoekers zijn. Dat is totaal niet hinderlijk. Koffie en thee staan klaar. Zelfs verschillende verse taarten zijn er naar keuze. Je kunt jezelf bedienen, gebaseerd op goed vertrouwen. Fijn is dat! Je kunt binnen en buiten zitten.

We lopen een paar keer de tuin rond. Er is zoveel kleurrijks te zien. Een feest voor het oog. Net als vorige keer ben ik geneigd te blijven fotograferen.

De rozen kleuren mooi en ruiken heerlijk.

Wat mij ook zo aanspreekt in deze tuin, zijn de heggetjes. Het breekt de tuin en geeft de mogelijkheid om meerdere tuinen en/of sferen te creëren. Van laag naar hoog is er dan veel te zien. Het geeft ook richting.

We zien verschillende planten, die we even opzoeken om de naam te onthouden. Wellicht ook leuk voor onze tuin. Het bezoek van de vorige keer heeft al inspirerend gewerkt voor onze tuin. De verwondering blijft dat er zoveel diversiteit in planten is.

Ondanks dat er meerdere gasten zijn, is het heerlijk stil. De dieren laten zich vooral horen. Heel aangenaam. We horen volop fluiten, tjilpen, pauwen, en nog veel meer vogelgeluiden. Schapen blaten. Er zijn ongeveer een tiental lammeren. Die kleintjes blijven vertederend om te zien. Hun aanwezigheid is ook aan de afrastering te zien. Het is een stilleven.

We hebben opnieuw genoten van de tuin.

Weer helemaal opgeladen vervolgen we onze weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s