Land, lucht en water

Fietsen in het Groene Hart. Dat plezier gunden we onszelf naar aanleiding van een tip van het Zuid Hollands Landschap. Een mooie route langs o.a. het riviertje de Vlist. Vanaf Nieuwpoort in de Alblasserwaard over de Lek naar Schoonhoven en dan via de Reeuwijkse plassen en Gouda weer terug. Een mooie tocht van omstreeks 55 km.

Wat is het toch een schoonheid! De groene polders, de slootjes en riviertjes vol met waterlelies en dotterbloemen. Over een slingerweg tussen grotere waterpartijen met daarbij de blauwe lucht met de wolken. En dan zo’n ophaalbruggetje ter verbinding. Dat is zó Hollands! Heerlijk!

Wat ook heel erg bij het Nederlandse platteland hoort, is polsstokspringen. In het voorbijgaan zagen we dat ook! De jongen kwam droog aan de overkant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s