Waterpest

Het lijkt wat op een schilderij van Monet wanneer ik het probeer om de bloemen op het water van nabij te fotograferen. Op verschillende dagen probeer ik het daarom opnieuw.

Het is zeldzaam eenvoudig om deze plant te laten groeien. Daar hoef je niet veel moeite te doen. Je gooit het in het water en het groeit. Breek er een stukje af, zet het stekje in het water en het groeit weer verder. Het groeit flink. Daar heeft het zijn naam ook aan te danken. Er worden verschillende voordelen van waterpest omschreven. Het maakt als geen andere waterplant zuurstof aan. Het neemt (overtollige) voedingsstoffen in het water op. Het reinigt het water en is daardoor een goede concurrent tegen algen en het gaat in grote hoeveelheden verzuring van het water tegen. Niet bepaald de pest voor je water dus. Wat het graag heeft, is wat stroming erin. Dat willen we graag nog erin proberen te brengen.

De bloemetjes zijn klein en heel fragiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s