Verloving in Zwitserland

Op 3 juli 1982 in de vroege morgen arriveren we per trein in de Zwitserse stad Zürich. Hier zal onze tussenstop zijn. Het einddoel is Graubünden. We zijn er echt vroeg, want de winkels zijn nog niet open. Dat geeft niet.  We hebben elkaar en we gaan gewoon op zoek naar een leuke plek waar we ons kunnen verloven.

We verloven ons wel een beetje stiekem. De gewoonte om er een heel feest van te maken, past niet zo bij ons. Losmaken van hoe het hoort. Hoe het hoort is niet zo interessant. Wat we graag willen wél. Welke reacties het kan oproepen, laten we los. Onze beide ouders weten daarom ook niets van onze keuze om te verloven. Wij weten het al maanden. We gaan hen positief verrassen. Per post!

De plek van verloving is aan de kade bij de Zürichsee. De plek waar de vele zwanen zijn. Daar geven we elkaar een ring en gaan we kaartjes schrijven naar onze ouders en anderen.

We rijden daarna verder met de trein naar Graubünden. We zullen daar deelnemen aan een Duitstalig internationaal kamp. We zijn een stelletje. We zijn de enige Nederlanders. We zijn anders. Zo voelt het. De liefde voor de bergen wordt hier geboren.

Vandaag is ons jubileum! Het is vandaag precies 40 jaar geleden.

Eén gedachte over “Verloving in Zwitserland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s