Weet je dat de lente komt?

Op de een of andere manier ervaar ik deze winter als zwaar: de donkere dagen, de koude, het gebrek aan kleur. Geregeld werkt het ook in op mijn stemming. Niet dat ik mij depressief voel, maar het kost me gewoon meer moeite om zin te maken… Op de ‘meest sombere plek’ van de stad, tussen de grafstenen, werd er een glimlach bij mij ontlokt. Ik zag deze heel kleine narcissen. Bij mijn weten had ik ze nooit eerder gezien. Hoepelrok-narcissen!

Ineens kwam het begin van het liedje van Elly en Rikkert in mijn gedachten: Weet je dat de lente komt. Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt.
Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit. De eerste zonnestralen, ze tintelen op je huid. De eerste bloemen bloeien, de eerste vogel fluit. Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt. Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit.

Hier is het liedje te beluisteren!

Alles verloopt circulair. Wat er was, komt weer terug. Anders, maar toch hetzelfde. Ik zie uit naar de lente met de vreugde, de frisheid, het ontluikende van planten en mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s