Sabelsprinkhaan

We zaten op een bankje wat uit te rusten van een fietstocht, toen een groen blaadje ineens bleek te kunnen vliegen. Het lijkt een groene sabelsprinkhaan te zijn. Ik vind de camouflage best wel indrukwekkend.

Gelijk heb ik maar even verder over dit insect gelezen. Deze soort sprinkhaan blijkt vrij nuttig te zijn. Dit omdat het voedsel voornamelijk uit andere insecten bestaat die op planten leven. Hun prooien worden met de stekelige voorpoten gegrepen en door de sterke kaken aan stukjes geknipt. Ook wordt soms wel aan planten geknaagd maar insecten, waaronder andere sprinkhanen, vormen het belangrijkste voedsel.

Toch weer leuk om te weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s