Waalbos bij Rijsoord.

Nieuwe natuur wordt in de Randstad op verschillende plaatsen gerealiseerd. We hebben gewandeld in de Nieuwe Dordtse Biesbosch, de Crezeepolder en nu in het Waalbos. Dit natuurgebied ligt bij Rijsoord aan de Waal, voor insiders het Waaltje. We starten onze wandeling bij het voormalige hotel “Het Wapen van Rijsoord”. Zo heet het al een tijdje niet meer. Ongeveer 25 meter voorbij dit resort, gaan we links een weg met parkeerplaatsen in waarna we het natuurgebied inlopen.

Het Waalbos is nog niet een dicht bos, maar wel een gebied met veel potentie. Het is ruim 190 hectare groot. Het is een afwisselend gebied met stukken bos met struweel, waterpartijen met rietoevers en open weidegebied. 

We lopen, om vieze voetzolen zoveel mogelijk te voorkomen, over de verharde paden, maar we zien geregeld onverharde verbindingen, zodat een wandelroute verkort zou kunnen worden.

We lopen min of meer aan de randen en doorkruisen het gehele gebied.

Uiteindelijk komen we weer uit op de Waalweg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s